Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘ABN Amro wil LaSalle snel van de hand doen’

‘ABN Amro wil LaSalle snel van de hand doen’
1 jun 2007 om 12:09

In april verkocht ABN Amro, als deel van de overeenkomst met Barclays, de Amerikaanse LaSalle Bank aan Bank of America. De ondernemingskamer blokkeerde deze verkoop echter, omdat deze van mening was dat de aandeelhouders eerst hun goedkeuring moesten verlenen. Bank of America legt nu, omdat er geen voorwaarden aan de verkoop van LaSalle waren verbonden, mogelijk een miljardenclaim neer bij ABN Amro.

De oplossing voor alle partijen kwam met het bod van het consortium op ABN Amro. Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander en Fortis boden 70,7 miljard euro (waarvan 79% in contanten) op ABN Amro. Ruim hoger dan het bod in aandelen van Barclays, dat tegen de huidige beurskoers 63,4 miljard euro waard is. RBS is voornamelijk geïnteresseerd in de Amerikaanse tak van ABN Amro. Mocht Bank of America alsnog LaSalle krijgen, dan valt het consortium naar verwachting uit elkaar.

ABN Amro wil nu LaSalle overdoen aan Bank of America, waarna enkele onderdelen worden doorverkocht aan RBS. Op deze manier wordt een mogelijk slepend juridisch conflict met Bank of America voorkomen en krijgen de aandeelhouders de hoofdprijs: het bod van het consortium.

Bron: http://www.ft.com/cms/s/0467005e-0fb7-11dc-a66f-000b5df10621.html

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.