Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wederom interesse van een hedge fund voor Amsterdamse beurs

Wederom interesse van een hedge fund voor Amsterdamse beurs
28 mrt 2007 om 11:59

Op 12 januari dit jaar kondigde het Engels-Amerikaanse hedge fund Polygon Investment Partners aan een nieuwe notering aan te vragen voor een van zijn onderdelen. Er zou onderzocht worden welke Europese aandelenbeurs het meest interessant zou zijn voor een dergelijke actie. Reden voor dit onderzoek zou de onzekerheid omtrent de Britse FSA regels zijn. DE FSA heroverweegt op dit moment zijn regelgeving voor met name hedge funds. Polygon is niet van plan de uitkomst van deze heroverweging af te wachten.


Naar nu blijkt is de keuze van Polygon gevallen op Amsterdam en gaat het om het onderdeel Tetragon Credit Income Fund. De IPO moet circa 300 miljoen USD opleveren en zal 19 april plaatsvinden tegen 10 USD per aandeel. Het fonds zal worden genoteerd op de lokale markt.


Beleggen in Tetragon betekent investeren in bankleningen, met name leningen die worden gebruikt om private equity buy-out deals mogelijk te maken. Een goed voorbeeld van een dergelijke deal is HCA, de Healthcare group, afgelopen jaar nog gekocht door KKR.



 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.