Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Endemol bij verkoop mogelijk van de beurs

Endemol bij verkoop mogelijk van de beurs
9 mrt 2007 om 13:38

Endemol, de televisieproducent die in handen is van het Spaanse Telefónica, verdwijnt mogelijk van de beurs. De Spaanse telecomaanbieder heeft bekendgemaakt een verkoop van Endemol te overwegen. Er was al langere tijd sprake van een mogelijke verkoop van de productiemaatschappij, waarvan het geen geheim is dat het door Telefónica niet tot de kernactiviteiten wordt gerekend, dit werd echter nooit door Telefónica bevestigd. De potentiële koper zou op de 25% van de aandelen die nu vrij verhandelbaar zijn een publiek bod moeten uitbrengen, wat zou kunnen resulteren in een afscheid van de beurs voor Endemol.


Naast de overname door één partij, sluit Telefónica andere opties, zoals een verkleining van het aandelenkapitaal via een plaatsing op de beurs, niet uit. Dit lijkt echter slechts een secundaire optie te zijn voor het geval de belangstelling voor een overname tegenvalt.


Telefónica, dat Endemol in 2000 kocht van oprichters John de Mol en Joop van den Ende, heeft reeds in 2005 een kwart van de aandelen naar de Amsterdamse beurs gebracht. Er gaan geruchten dat John de Mol van plan is zijn oude bedrijf terug te kopen, mogelijk samen met het Italiaanse Mediaset, waarvan Silvio Berlusconi eigenaar is.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.