Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgifteprijs Wavin bekend

Uitgifteprijs Wavin bekend
12 okt 2006 om 10:59


De Zwolse buizenfabrikant Wavin gaat voor euro 11 per aandeel naar de beurs in Amsterdam. De uitgifteprijs ligt aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van euro 11,00 en euro 13,50 per aandeel. De eerste notering van het aandeel wordt vandaag verwacht om 11:00. In totaal worden er 33,7 mln aandelen Wavin naar de markt gebracht, waarvan 13,6 mln nieuwe. De netto-opbrengst van de beursgang bedraagt volgens Wavin euro 143 mln. Met de opbrengst kan Wavin de beoogde schuldreductie realiseren.


De tegenvallende vraag, vooral bij Nederlandse institutionele beleggers, heeft ervoor gezorgd dat er besloten is om de omvang van de transactie te verkleinen. In plaats van de geplande 47 miljoen aandelen worden er nu 33,7 miljoen aandelen uitgegeven. Volgens bronnen was er in theorie voldoende vraag om alle aandelen te verkopen. De beursgang zou 1,2 keer zijn overtekend. In de markt wordt dit echter als te weinig gezien om alle aandelen te plaatsen. Beleggers krijgen dan meer aandelen dan zij verwachten en besluiten om die extra aandelen te verkopen. De koers zou dan op de eerste dag van notering gelijk in elkaar zakken.


Na de beursgang staan er 77,7 miljoen gewone aandelen Wavin uit. Hiervan zijn 43,3% vrij verhandelbaar. Wanneer de begeleidende banken de greenshoe-optie zullen uitoefenen zal 47,8% van de aandelen vrij verhandelbaar zijn.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.