Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam onthaalt hedge fund

Amsterdam onthaalt hedge fund
30 aug 2006 om 11:11

Het speculatieve beleggingsfonds Boussard & Gavaudan Asset Management (B&G) is van plan een groot deel van zijn investeringen aan de effectenbeurs in Amsterdam te noteren. Dit jaar moet het zogenaamde Sark Fund dat ruim euro 1 miljard beheert een beursnotering krijgen. Sark Holding gaat onder meer beleggen in aandelen, obligaties en derivaten en vraagt een ruim mandaat van zijn toekomstige investeerders. Hoeveel Sark Holding precies wil ophalen, wat de aandelen gaan kosten en welke banken de emissie gaan begeleiden, wordt in de loop van september bekendgemaakt. De opbrengst van de beursgang, naar schatting minstens 100 miljoen euro, wordt geïnvesteerd in het Sark Fund. Op termijn kan een deel ook elders worden geïnvesteerd, aldus B&G.
Het fonds werd in 2003 opgericht door Emmanuel Boussard en Emmanuel Gavaudan. Beiden zijn afkomstig van de zakenbank Goldman Sachs. In 2004 en 2005 behaalde het fonds een totaal rendement van respectievelijk 2,8 procent en 8,7 procent. In 2005 is Sark Fund door het hedge fund-magazine Euro Hedge uitgeroepen tot het beste van het jaar in zijn de categorie ‘convertible and equity arbitrage’.


Op dit moment liggen de hedge funds en private equity-partijen in Nederland onder vuur liggen. Ruim een week geleden uitte Minister van Economische Zaken Joop Wijn nog kritiek op het Amerikaanse ‘junglekapitalisme’. Hiermee bedoelde Wijn dat investeerders snel winst proberen te maken zonder naar de belangen van het bedrijf te kijken. Wijn stuurt aan op strengere regels voor durfkapitalisme. De beheerders van Sark hebben voor Amsterdam gekozen wegens de ervaring die de beurs en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben met vergelijkbare beleggingsfondsen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.