AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie donderdag, 23 maart 2006 12:14

Wijziging dividendbeleid Oce

In de verspreide agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders blijkt dat Oce het dividendbeleid wil wijzigen. Oce is producent van printers die onder meer gebruikt worden voor het drukken van reclameborden. Oce wil niet langer een derde van de nettowinst toekomend aan de houders van gewone aandelen uitkeren. Oce wil voortaan een 'gelijkblijvend, maar bij voorkeur een geleidelijk groeiend dividend, in lijn met de ontwikkeling van de winst'.


Sinds 2000 heeft Oce het dividend niet verhoogd en keert het jaarlijks euro 0,58 dividend uit. De winst en/of de vrije cashflow van Oce moet ruim voldoende zijn om een gelijkblijvend of geleidelijk groeiend dividend mogelijk te maken. In de afgelopen jaren is in de praktijk meer dan een derde van de nettowinst toekomend aan houders van gewone aandelen uitgekeerd. Volgens Oce ging het oude dividendbeleid uit van een situatie van een sterk groeiend werkkapitaal door de toename van de leaseportefeuille in de tweede helft van de jaren negentig en begin deze eeuw. 'Aan de ene kant droeg de investering in leasedebiteuren bij aan de groei van de nettowinst, maar de benodigde fondsen voor deze investering moesten uit de nettowinst worden gefinancierd om gezonde balansverhoudingen zeker te stellen. Om die reden was benutting van het netto resultaat voor dividendbetalingen sterk beperkt', aldus Oce. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren zoals het afstoten van het merendeel van de leaseportefeuille leidt volgens Oce tot een herziening van het dividendbeleid. Oce wil in het nieuwe dividendbeleid 'betrouwbaarheid en consistentie in het verschaffen van een dividend aan de houders van gewone aandelen' geven. Handhaving van een gezonde balansverhouding is daarbij een randvoorwaarde. Oce wil namelijk een 'investment grade' rating behouden.

De Aandeelhouder TV

oktober 4, 2022

Petje op, petje af… | 4 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
04 okt 14:24 Nico Inberg

Houd moed: alles wordt (langzaam) goedkoper

04 okt 12:17 Redactie

Saxo: Winter is coming

04 okt 09:25 Bas Heijink

DAX: Duitse beurs verder omlaag?