Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS Reaal Groep kondigt beursgang aan

SNS Reaal Groep kondigt beursgang aan
13 mrt 2006 om 12:42

SNS Reaal Groep wil in de eerste helft van 2006 naar Euronext Amsterdam. Enige tijd gingen er al geruchten te ronde dat SNS Reaal Groep naar de beurs zou gaan, maar tot nu toe liet SNS Reaal altijd weten een beursgang te onderzoeken als het financiering nodig zou hebben voor een grote overname. Momenteel is SNS Reaal Groep in handen van de Stichting Beheer SNS Reaal.


SNS Reaal Groep is in 1997 voortgekomen uit de fusie van SNS Groep en Reaal Verzekeringen. SNS Groep is voortgekomen uit de samenvoeging van verschillende regionale bondsspaarbanken en het verzekeringsbedrijf NOG. Later kwamen BLG Hypotheken en CVB Bank hier nog bij. Reaal Groep heeft haar wortels in de vakbeweging. Reaal Groep is ontstaan uit de combinatie van onder andere de verzekeraars Concordia, De Centrale en later Hooge Huys. In 2003 nam het Zurich Nederland over en kocht in 2005 Nieuwe Hollandse Lloyd.


Via een emissie en herplaatsing van bestaande aandelen zal ongeveer een derde van het uitstaande aandelen vrij verhandelbaar worden. SNS Reaal Groep heeft ABN AMRO en Lehman Brothers aangetrokken als financieel adviseurs. Een definitieve beslissing over de beursgang moet volgens SNS Reaal nog plaats vinden. Bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS Reaal Groep heeft gemeld dat de beursgang bedoeld is om eventuele acquisities te kunnen financieren. De beursgang is een nieuwe stap die past bij de ontwikkeling van het bedrijf volgens SNS Reaal. ‘De beursgang zal de groeistrategie van SNS Reaal ondersteunen, de strategische flexibiliteit vergroten en haar publieke profiel en merk versterken’, aldus SNS Reaal in een persbericht.


De nettowinst in 2005 van SNS Reaal nam toe met 12,2% tot euro 323 mln. SNS Reaal streeft naar een groei van de nettowinst van 10% per jaar, een rendement op eigen vermogen van ten minste 12,5% per jaar na belastingen en een efficiencyratio van de bancaire activiteiten van maximaal 65%. In 2005 lag de efficiency ratio op 59,8% en bedroeg het rendement op eigen vermogen 14,1% tegen 16,6% een jaar eerder. Bij SNS Reaal Groep werken 5.336 mensen. SNS Reaal is naast eigenaar van SNS Bank en Reaal Verzekeringen ook eigenaar van ASN Bank, CVB Bank, SNS Securities en verzekeraar Proteq.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.