Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ALSI

ALSI
29 aug 2005 om 13:41

De Nederlandse chipmachinefabrikant ALSI wil zich voorbereiden op een beursgang. ALSI heeft Rabobank in de arm genomen om op zoek te gaan naar investeerders en strategische partijen. ALSI wil in totaal euro 7 mln tot euro 10 mln ophalen om een nieuwe markt te betreden en zich voorbereiden op een beursgang. ALSI wil het geld gebruiken voor het aanpassen van de huidige lasermachine voor de nieuwe markt, het versterken van de marketing en salesactiviteiten, investeringen van nieuwe machines en extra kwaliteitscontroles.


ALSI heeft een machine ontwikkeld die in plaats van een zaag een laser gebruikt om computerchips uit de grote ronde plakken silicium (wafers) te snijden. Chipfabrikanten willen zo veel mogelijk componenten op 1 wafer plaatsen. Bij het uitzagen gaat een groot deel van de dure wafer verloren, waardoor er ruimte opgelaten moet worden tussen de componenten. Met een laser kan die ruimte (in theorie) worden teruggebracht tot nul. Hierdoor kunnen er veel meer componenten op 1 wafer worden geplaatst. Grote Chipfabrikanten als Intel, AMD en Samsung maken steeds meer gebruik van nieuwe materialen om chips te maken. Deze materialen zijn poreuzer dan de materialen die nu worden gebruikt zodat er niet langer gezaagd kan worden. ALSI is hiervoor reeds benaderd en wil versneld op deze nieuwe ontwikkelingen inspelen.


ALSI wil over anderhalf tot twee jaar naar de beurs en daar moet de organisatie zich op inrichten. ALSI heeft het bedrijfsmodel van ASML als voorbeeld. ASML is de jongste Nederlandse chipmachinefabrikant met wereldwijde aspiraties. Naast ASML en ASMI probeert ook nieuwkomer Mapper Lithography in de komende jaren een positie te verwerven op de mondiale chipmachine markt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.