AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 29 augustus 2005 13:41

ALSI

De Nederlandse chipmachinefabrikant ALSI wil zich voorbereiden op een beursgang. ALSI heeft Rabobank in de arm genomen om op zoek te gaan naar investeerders en strategische partijen. ALSI wil in totaal euro 7 mln tot euro 10 mln ophalen om een nieuwe markt te betreden en zich voorbereiden op een beursgang. ALSI wil het geld gebruiken voor het aanpassen van de huidige lasermachine voor de nieuwe markt, het versterken van de marketing en salesactiviteiten, investeringen van nieuwe machines en extra kwaliteitscontroles.


ALSI heeft een machine ontwikkeld die in plaats van een zaag een laser gebruikt om computerchips uit de grote ronde plakken silicium (wafers) te snijden. Chipfabrikanten willen zo veel mogelijk componenten op 1 wafer plaatsen. Bij het uitzagen gaat een groot deel van de dure wafer verloren, waardoor er ruimte opgelaten moet worden tussen de componenten. Met een laser kan die ruimte (in theorie) worden teruggebracht tot nul. Hierdoor kunnen er veel meer componenten op 1 wafer worden geplaatst. Grote Chipfabrikanten als Intel, AMD en Samsung maken steeds meer gebruik van nieuwe materialen om chips te maken. Deze materialen zijn poreuzer dan de materialen die nu worden gebruikt zodat er niet langer gezaagd kan worden. ALSI is hiervoor reeds benaderd en wil versneld op deze nieuwe ontwikkelingen inspelen.


ALSI wil over anderhalf tot twee jaar naar de beurs en daar moet de organisatie zich op inrichten. ALSI heeft het bedrijfsmodel van ASML als voorbeeld. ASML is de jongste Nederlandse chipmachinefabrikant met wereldwijde aspiraties. Naast ASML en ASMI probeert ook nieuwkomer Mapper Lithography in de komende jaren een positie te verwerven op de mondiale chipmachine markt.

De Aandeelhouder TV

oktober 4, 2022

Petje op, petje af… | 4 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
04 okt 14:24 Nico Inberg

Houd moed: alles wordt (langzaam) goedkoper

04 okt 12:17 Redactie

Saxo: Winter is coming

04 okt 09:25 Bas Heijink

DAX: Duitse beurs verder omlaag?