Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Merill Lynch

Merill Lynch
24 mrt 2005 om 14:44

Beleggers hebben de afgelopen jaren moeilijk positieve rendementen kunnen behalen vanwege de instabiele aandelenmarkten. Dit zal op korte termijn waarschijnlijk niet veranderen. De Alpha Notes zijn ontwikkeld om hiervoor een innovatieve oplossing te bieden.


Het Merill Lynch Equity Alpha Fund vormt de basis van de Alpha Notes. Het beleggingsuniversum van het Fonds zal bestaan uit 30 aandeelfondsen van Merill Lynch International Investment Funds die beleggen in een breed scala van geografische gebieden, beleggingsstijlen en bedrijfssectoren. De portefeuille wordt samengesteld uit fondsen waarvan de beheerders hebben aangetoond over langere termijn positieve alpha te kunnen genereren. Het fonds zal altijd tenministe vijf aandeelfondsen bevatten. Onder normale omstandigheden zel dit aantal tussen de 5 en 10 fondsen liggen.


Met alpha wordt bedoeld het verschil tussen de prestatie van een fonds en die van de gekozen benchmark. Alpha is niet afhankelijk van de richting van de markt. Fondsbeheerders die de benchmark weten te verstaan zorgen voor een positieve alpha.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.