Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Laurus

Laurus
15 okt 2004 om 15:04

Het supermarktconcern Laurus (o.a. eigenaar van de ketens Konmar, Edah en Super de Boer) gaat nieuwe aandelen uitgeven. Het betreft een claimemissie van euro 200 mln. De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt voor investeringen in de herpositionering van de winkels en de kapitaalpositie te versterken.

Casino heeft op het moment een belang van 38,7% in Laurus en zal tenminste 51,2% van de emissie voor zijn rekening nemen. De rest van de emissie zal worden overgenomen door een bankensyndicaat. Deze bestaat uit ABN AMRO Rothschield en ING Investent Banking als Global Co-ordinators en Rabo Securites als co-lead manager.

Voorafgaand aan de claimemissie wil Laurus het aantal uitstaande aandelen terugbrengen. Er komt dan ook een omgekeerde splitsing van de aandelen Laurus. Laurus biedt aandeelhouders voor 10 aandelen 1 nieuw aandeel. Hierdoor zal de nominale waarde per aandeel stijgen van euro 0,20 naar euro 2,00. Daarna wil Laurus de nominale waarde van het aandeel terugbrengen van euro 2,00 naar euro 1,30.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.