Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Van Lanschot

Van Lanschot
6 okt 2004 om 14:06

Van Lanschot NV houdt op 20 oktober een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), waarbij onder meer toelichting zal worden gegeven op de op 30 september 2004 afgeronde overname van CenE Bankiers en op de financiering hiervan.

De overname zal worden gefinancierd met een emissie van (certificaten van) gewone aandelen A. Deze aandelenemissie zal naar verwachting in november 2004 plaatsvinden en valt binnen het mandaat dat Van Lanschot heeft van haar aandeelhouders. Er zullen ongeveer 3,4 mln certificaten van gewone aandelen A worden uitgegeven, oftewel 12% van het huidige aantal uitstaande gewone aandelen. Voorafgaand aan de emissie van aandelen zal Van Lanschot een perpetuele lening uitgeven ter grootte van 120 mln.

Deze lening kan met maximaal 45 mln worden verhoogd, om het intrekken van de preferente Aandelen A te compenseren, indien de aandeelhouders hier hun goedkeuring aan verlenen. De aandelenemissie zal begeleid worden door ABN AMRO Rothschild en Rabo Securities. De
perpetuele lening zal worden geplaatst door Rabobank en F. van Lanschot Bankiers. Nadere gegevens omtrent de uitgifte van de perpetuele lening en de aandelenemissie zullen kort voor de start van deze uitgiftes bekend worden gemaakt.

Van Lanschot is voornemens om de preferente Aandelen A in te trekken. Met deze intrekking beoogt Van Lanschot om te komen tot een vereenvoudiging van de kapitaalstructuur.

Bron: persbericht van Van Lanschot

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.