Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABNAMRO

ABNAMRO
25 mrt 2004 om 14:49

Vanaf maandag 22 maart tot en met vrijdag 26 maart wordt de ABN AMRO China H-Share call warrant op de beurs geïntroduceerd.

Kansen op de Chinese markt
De Chinese economie groeit snel en zou met de huidige groeiverwachtingen die van de Verenigde Staten binnen enkele decennia kunnen inhalen. Handelsbarrières verdwijnen, industrie en dienstverlening breiden zich uit. Het gemiddelde inkomen van de Chinese bevolking neemt toe. Buitenlandse banken en verzekeraars vestigen zich in China, zodat een gezond kredietverleningssysteem kan ontstaan. De toekomst van de Chinese economie ziet er volgens analisten zonnig uit, maar deze verwachtingen moeten nog wel werkelijkheid worden. Tegenvallers kunnen het optimisme over de toekomst temperen.
Profiteren van de kansen die de Chinese economie biedt, is voor een particuliere belegger echter niet eenvoudig. Daarom introduceert ABN AMRO de ABN AMRO China H-Share Index Call Warrants. Een uitdagende investering voor iedereen die ervan overtuigd is dat de Chinese economie zal blijven groeien, en dat de H-Share Index, als belangrijke representant van de ontwikkeling van de Chinese economie, een stijging zal vasthouden.

Versneld profiteren van hoge groei
Met de ABN AMRO China H-Share Index Call Warrants (hierna ‘China Call Warrants’ genoemd) profiteert u van de door beleggers zo gewaardeerde winstkansen van deze beleggingsvorm.

Als u positief bent over de Chinese beurs, kunt u natuurlijk proberen direct te beleggen in Chinese aandelen. U kunt ook heel gemakkelijk een China Call Warrant via de Amsterdamse beurs kopen. De ABN AMRO China Call Warrant kan onder gelijke omstandigheden bij dezelfde koersstijging van het onderliggende aandeel een procentueel grotere koersstijging laten zien. Op de afloopdatum wordt uw rendement bepaald door de behaalde koersstijging van de onderliggende waarde ten opzichte van de uitoefenprijs, omgerekend naar euro’s, minus de prijs die u voor de call warrant hebt betaald. En dat rendement kan zelfs al binnen een beperkte tijd zeer aanzienlijk zijn.

Speculeren met een beperkte investering
De ABN AMRO China Call Warrant is gekoppeld aan de Hang Seng China Enterprises Index of H-Share Index. Deze index bestaat uit 32 Chinese aandelen die aan de beurs van Hong Kong zijn genoteerd. U bent dus niet afhankelijk van de koersontwikkeling van slechts één Chinees aandeel. Als de H-Share Index daalt, is uw risico beperkt tot de premie die u voor de China Call Warrant hebt betaald. Uit de grafieken in de brochure (link naar brochure) kunt u afleiden dat u bij een snelle positieve ontwikkeling een zeer aantrekkelijk rendement op uw China Call Warrant kun realiseren. U kunt tussentijds uw winst nemen door uw warrant te verkopen of uit te oefenen. Want de China Call Warrant wordt genoteerd op de Amsterdamse beurs en kan dus dagelijks worden verhandeld. U loopt echter wel het risico om uw investering in zijn geheel te verliezen.

Risico’s van investeren in China Call Warrants
Zoals elke investering risico’s in zich draagt, is ook beleggen in de Chinese economie niet van gevaren ontbloot. China is een land met grote verschillen in ontwikkeling. U belegt in een opkomende economie met alle gevaren van dien. Opkomende markten kenmerken zich door onstuimige groeipatronen en ook kunnen kapitaalmarktrestricties op enig moment worden ingevoerd. Verder hebben Call Warrants een meer speculatief karakter dan een belegging in aandelen. De waarde van de warrant wordt bepaald door de intrinsieke waarde (zijnde het verschil tussen de waarde van de onderliggende waarde en de uitoefenprijs) vermeerderd met de verwachtingswaarde. Met het verstrijken van de tijd, c.p. daalt de verwachtingswaarde. Het kan derhalve zinvol zijn de warrant vóór afloopdatum te verhandelen.

Is uw interesse gewekt?
De indicatieve uitgifteprijs voor deze call warrant, die u per stuk kunt aanschaffen, bedraagt EUR 1,06. Deze koers is gebaseerd op markt omstandigheden van 2 maart 2004. Voor actuele koers-informatie surft u naar koersinformatie en kiest voor derivaten. In de categorie warrants staat vervolgens de actuele koers vermeld (15 minuten vertraagd).

Kijk voor meer informatie op www.abnamro.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.