Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABB

ABB
30 okt 2003 om 19:02

Het Zwitsers-Zweedse elektrotechnische conglomeraat ABB gaat voor $ 3,2 mrd aan aandelen en obligaties uitgeven, zo maakte bestuursvoorzitter Jürgen Dorman bekend.

Door de verkoop van onderdelen (olie-, gas- en petrochemische activiteiten) en een emissie worden schulden van het concern met in totaal $ 4 mrd teruggebracht. Behalve JP Morgan doen de Britse investeerders Candover en 3i mee aan de overname van ABBs olie-en gasdivisie, die vorig jaar een omzet had van $ 3,9 mrd.

In de afgelopen twee jaar heeft ABB de verliezen zien oplopen tot $ 1,5 mrd, mede door asbestclaims tegen de Amerikaanse dochteronderneming Combustion Engineering. In het derde kwartaal van dit jaar liep het verlies van ABB op van $ 148 mln vorig jaar tot $ 279 mln, zo blijkt uit cijfers die dinsdag bekend werden. De omzet steeg met 7% naar $ 4,8 mrd.

Bestuursvoorzitter Dormann is licht optimistisch. Wat we op dit moment zien is meer dan alleen maar licht aan het einde van de tunnel; dit is het einde van de tunnel.

De emissie die ABB voorbereidt, bestaat voor $ 650 mln uit obligaties. Het overgrote deel van de miljardenemissie bestaat dus uit aandelen. De tijdsplanning van de emissie is nog niet bekend.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.