Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hagemeyer

Hagemeyer
28 okt 2003 om 13:21

Hagemeyer wil honderden miljoenen euros aan nieuwe aandelen uitgeven om het hoofd te bieden aan zijn groeiende financiële problemen. Het kwakkelende handelsconcern zei bij zijn trading update daarover in vergevorderde onderhandeling te zijn met de banken.
Volgens Hagemeyer liggen nog enkele alternatieven op tafel. Maar alle varianten betreffen een aanpak van de schuldenlast in combinatie met een noodzakelijke uitbreiding van het aandelenkapitaal met enige honderden miljoenen euros.

Hoe de uitgifte van aandelen er precies komt uit te zien is nog onduidelijk. Een claimemissie (uitgifte van aandelen tegen korting waarbij bestaande aandeelhouders een voorkeursrecht krijgen) behoort tot de mogelijkheden, erkent R. Hin van de raad van bestuur. Het streven is om voor 9 november duidelijkheid te bieden, maar Hin sluit niet uit dat een beslissing later valt. Op de genoemde datum loopt de termijn af waarbinnen de banken Hagemeyer de tijd geven een plan te ontwikkelen voor het aanpakken van de financiële problemen. Slaagt het Naardense bedrijf daarin dan volgt een verlenging van de zogeheten standstill agreement.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.