Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Isotis

Isotis
23 okt 2003 om 20:45

Om het Canadese Gensci Orthobiologics over te kunnen nemen geeft het Nederlands-Zwitserse biotechbedrijf Isotis ruim 27,5 miljoen nieuwe aandelen uit. De details over de emissie staan in een vrijdag te verschijnen prospectus. Dat heeft het biomedische bedrijf donderdagmorgen bekendgemaakt.

De fusie tussen Isotis en Gensci moet op maandag 27 oktober een feit zijn. De Amerikaanse faillissementsrechtbank heeft op 14 oktober de Chapter 11-status van GenSci opgeheven. Hierdoor werd een van de laatste hindernissen voor de fusie tussen Isotis en Gensci weggenomen. Begin oktober gaven het Hooggerechtshof van Brits Columbia in Canada en de aandeelhouders van zowel Gensci als Isotis hun zegen aan de fusie.

Afgelopen juni, bij de aankondiging van de fusie, werd al duidelijk dat de aandeelhouders van Isotis 60% in de nieuwe onderneming Isotis SA krijgen. De combinatie verwacht eind 2005 voor het eerst winstgevend te zijn. Afgelopen jaar leed Isotis nog een verlies van EUR 28 mln.

Isotis en Gensci, die producten fabriceren voor het vervangen van versleten bot en kraakbeen, hadden in 2002 een gezamenlijke omzet van $ 24 mln.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.