Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heineken

Heineken
21 okt 2003 om 11:04

Bierbrouwer Heineken verkoopt voor EUR 1,1 mrd aan obligaties. Dit zeggen bankiers die bij de emissie zijn betrokken. Heineken gebruikt het bedrag om de acquisitie van de Oostenrijkse brouwer BBAG te financieren (EUR 1,9 mrd). Vanwege de sterke balans zou Heineken zeer gewild zijn bij beleggers. Bovendien heeft Heineken geen andere leningen uitstaan en bieden concurrenten uit de sector maar weinig schuldpapier aan. De Heineken-lening biedt hierdoor een goede spreiding in de portefeuille van obligatiebeleggers.

De lening wordt gesplitst in twee delen. Een deel ter grootte van EUR 500 mln heeft een looptijd van 6,25 jaar. Het rendement dat beleggers over dit deel vermoedelijk zullen ontvangen, ligt op 43 tot 45 basispunten (0,43%-punt) boven de rente die kredietwaardige banken elkaar rekenen (swap-rente).

Beleggers hebben al voor EUR 600 mln ingeschreven op het deel van de obligatie met een looptijd van tien jaar. Het rendement op dit deel ligt naar verwachting tussen de 63 en 65 basispunten boven de swap-rente. De tienjaars-swap-rente schommelde maandagavond rond 4,41%.

Heineken heeft geen kredietoordeel bij S&P/Moodys aangevraagd omdat het niet van plan is om de obligatie in de toekomst met nieuwe leningen te herfinancieren. Het bedrijf streeft ernaar om de schulden met eigen vermogen af te lossen. Dit kan komen uit ingehouden winsten of van de aandeelhouders.

De vier banken zullen ook optreden als begeleiders bij het uitzetten van een bankkrediet van naar verwachting euro 1,4 mrd. De vier zullen vermoedelijk een deel van de lening op hun eigen boek nemen en de rest naar andere banken doorplaatsen.

Omvang van de transactie:
EUR 1,1 mrd.

Prijsrange:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Inschrijvingsperiode:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Barclays Capital, Citigroup, CSFB en JP Morgan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.