Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Orco

Orco
13 okt 2003 om 18:28

De kantorenmarkt in Centraal Europa zal binnen een paar jaar minstens tweemaal zo groot worden als hij nu is, aldus Jean-Francois Ott, CEO van het Luxemburgse vastgoedfonds Orco.
Momenteel hebben Centraal Europese steden gemiddeld twee vierkante meter kantoorruimte per inwoner. In Zuid Europa is dat zo een vier vierkante meter, aldus Ott. Hij verwacht dat in Centraal Europa minstens de niveaus van Zuid Europa zullen worden bereikt.
Ik ben erg bullish over de kantorenmarkt in Centraal Europa, aldus de CEO in een interview met Dow Jones newswire. De groei van de kantorenmarkt daar zal minstens twee keer zo snel gaan als in West Europa, aldus de CEO.

Orco, dat genoteerd is in de Euronext NextPrime index, is bezig het uitstaande aandelenkapitaal te vergroten met zo’n 30%, van 60 miljoen naar 80 miljoen euro.
Ott verwacht dat ongeveer de helft van het nieuwe kapitaal van Nederlandse beleggers zal komen. De onderneming zal het opgehaalde kapitaal gebruiken voor de acquisitie van vastgoedontwikkelaar IPB Real in Tsjechië. Het bedrijf verwacht binnen twee weken goedkeuring van de autoriteiten voor de emissie.

Bron: Dow Jones

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.