Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hagemeyer

Hagemeyer
12 okt 2003 om 20:18

Het in problemen geraakte Hagemeyer staat onder verscherpt toezicht van zijn banken, in afwachting van herfinanciering. Het handelshuis waarschuwde vrijdag dat de bijbehorende aandelenemissie de winst aanzienlijk zal verwateren.
De aandelenmarkt reageerde geschrokken en liet de koers van Hagemeyer 28% vallen naar euro 3,15.

Eerder vorige week was de koers op geruchten over een akkoord met de banken 10% gestegen.
Dat akkoord is er dus niet, maar wel een adempauze tot 9 november. Tot dan verschaft de overeenkomst de middelen, die nodig zijn voor de normale bedrijfsvoering. Daarvoor betaalt het handelshuis een boete op de rentevergoeding. Er zijn stringente afspraken gemaakt ter beteugeling van de korte schuld, die worden bewaakt door de banken. De overeenkomst kan met drie maanden worden verlengd, waarbij de rentevergoeding vanaf 1 januari met een derde stijgt naar 7%.

Hagemeyer zegt nog volop in gesprek te zijn met de omvangrijke groep financiers over een herfinanciering van de grote schuld. Die bedroeg op de peildatum 4 augustus circa EUR 900 mln. Een akkoord is er echter nog niet, aldus financieel directeur Tjalling Tiemstra tegen Het Financieel Dagblad. Hoe Hagemeyer met de financiers tot een akkoord zal komen, is nog onduidelijk. We sluiten niets uit, aldus Tiemstra. De financiers kunnen bijvoorbeeld schulden kwijtschelden in ruil voor aandelen, er kan een aandelenemissie plaatsvinden of een externe partij kan zich in Hagemeyer inkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.