Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgacom

Belgacom
2 okt 2003 om 23:10

Het Belgische telecomconcern Belgacom gaat naar de beurs. Bedoeling is een minderheid van 49,9 procent van de aandelen te verkopen.
Deze aandelen zijn nu nog in handen van de Amerikaanse, Deense en Singaporese branchegenoten SBC, TeleDanmark en SingTel. Belgacom gaat januari volgend jaar een notering aanvragen op de Euronext-beurs in Brussel.

De Belgische staat blijft meerderheidsaandeelhouder in de vroegere volledige overheidsonderneming. De drie particuliere partijen gooien hun totale aandelenpakket op de markt. Om te voorkomen dat de opbrengst van de beursgang voor hen vrij laag uitpakt, zal Belgacom eerst het wettelijk toegestane maximum van 10 procent van de aandelen inkopen, zodat een niet al te fors pakket meteen naar de beurs gaat. De drie verkopende partijen hopen aan de beursgang EUR 1,325 miljard te verdienen.

De Belgische minister van Overheidsbedrijven Vande Lanotte hield een beursgang lang tegen, omdat hij vreesde voor de pensioenen van de circa 20.000 werknemers. Donderdag namen Belgacom, de drie particuliere aandeelhouders en de overheid een belangrijke hobbel voor een beursgang door de overname van het pensioenfonds door de Belgische staat voor een bedrag van 5 miljard euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.