Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schiphol

Schiphol
25 aug 2003 om 17:46

Schiphol noemt de gang van zaken over een beursgang van de luchthaven zeer positief. Dat heeft Chief Financial Officer (CFO) P. Verboom van Schiphol maandag gezegd in een toelichting op de halfjaarcijfers van het concern. Eerder sprak Verboom de verwachting uit dat Schiphol in 2003 een beursnotering zou krijgen. Dat is nu wel erg ambitieus om te stellen, maar ik zeg nooit nooit, zo liet de CFO weten.

De regering staat volgens Verboom eveneens zeer positief tegenover de mogelijke beursgang. De wetgeving dient dan te worden aangepast en daar gaat tijd in zitten. Maar ze zijn er mee bezig. Daarbij moet het beursklimaat natuurlijk gunstig zijn. Prioriteit heeft volgens de CFO echter de kwestie omtrent de Zwanenburgbaan. Door een rekenfout van Schiphol dienen de geluidsregels te worden aangepast, omdat de fout anders rampzalige gevolgen zou hebben voor Schiphol, luchtvaartmaatschappij KLM en de Nederlandse economie.

Staatsecretaris Schultz van Verkeer en Waterstaat liet vrijdag weten de luchthavenbesluiten aan te passen. We zijn zeer verheugd met de beslissing van de staatssecretaris, zo reageerde Verboom maandag. Deze kwestie heeft nu onze prioriteit, waardoor een beursgang dit jaar wel erg krap wordt.

Schiphol realiseerde over de eerste helft van 2003 een nettowinst van EUR 68,8 miljoen, tegen EUR 64 miljoen een jaar eerder. De stijging van 7,6% is vrijwel geheel het gevolg van bijzondere posten door de waardering van commercieel onroerend goed. Zonder deze post zou het resultaat onveranderd zijn gebleven. Sinds 1 januari 2003 worden de waardenmutaties in onroerend goed direct verwerkt in de winst- en verlies-rekening, verklaarde Verboom.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.