Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgacom

Belgacom
12 aug 2003 om 12:52

TeleDanmark, de derde privé-aandeelhouder in de Belgische telecommaatschappij Belgacom, wil nu ook van zijn belang af. Dat heeft de top van TeleDanmark bekendgemaakt.
Vorige maand lieten de twee andere aandeelhouders, SingTel uit Singapore en het Amerikaanse SBC, al weten hun participatie in het winstgevende Belgacom te gelde te willen maken. Daardoor komt een gedeeltelijke beursgang van Belgacom steeds dichterbij.

De drie aandeelhouders bezitten samen 49,99 procent van de vroegere overheidsmaatschappij, die twee jaar terug een fusie met KPN liet afketsen op de zeggenschap in de nieuwe onderneming. Hoewel Belgacom kleiner is, wilde de Belgische maatschappij wegens haar winstgevendheid meer leidinggevende posities voor de eigen mensen.

Het resterende belang van Belgacom is in handen van de Belgische staat. De Belgische vice-premier Vande Lanotte, tevens minister van Begroting en Overheidsbedrijven, wil nog niet reageren op de wens van de drie andere aandeelhouders om te verkopen. Hij zegt alleen alle opties open te willen houden.

Analisten zien nu een gedeeltelijke beursgang als meest voor de hand liggende mogelijkheid. Op grond van de meest recente schattingen van experts is Belgacom ongeveer 10 miljard euro waard.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.