Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Magnus

Magnus
6 jun 2003 om 16:22

Automatiseerder Magnus zal proberen zijn vrijwel lege kas te vullen door eigen aandelen (class A), die het nog in portefeuille heeft, te verkopen aan twee bestaande Magnus-aandeelhouders.
Het gaat om de verkoop van circa 1 miljoen Magnus-aandelen, tegen een discount van 10% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel voorafgaand aan de dag van afronding van de Qurius-transactie op 25 juni aanstaande.

Op vrijdag 20 juni aanstaande kunnen de aandeelhouders van Magnus stemmen over de voorgenomen fusie van beide bedrijven tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA). Duidelijk is al dat meerderheidsaandeelhouders Stichting Magpars (54%), waarin de oprichters van Magnus verenigd zijn, voor de fusie zullen stemmen.

Het voornemen is om de huidige Qurius-directeur Mark van Kemenade te benoemen als managing director Qurius in de Raad van Bestuur van Magnus. Fred Hermans blijft bestuursvoorzitter, Willem Hulshof wordt managing director Magnus.
Qurius-oprichter Jan van Rijt wordt voorzitter van de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Naast hem worden nog twee leden zo spoedig mogelijk in de RvC benoemd, aldus Magnus.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.