Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

France Telecom

France Telecom
24 mrt 2003 om 17:04

France Telecom heeft maandagmorgen zijn langverwachte kapitaalvergroting aangekondigd. Het Franse telecomconcern geeft nieuwe aandelen uit voor een bedrag van 15 miljard euro.
Daarvan wordt 6 miljard aangeboden op de markt en komt 9 miljard voor rekening van de Franse staat, die een belang van 56,4 procent heeft in het bedrijf.

De nieuwe aandelen kosten 14,50 euro per stuk, aanzienlijk minder dan de slotkoers van 20,20 euro die afgelopen vrijdag voor het aandeel France Telecom werd opgemaakt op de effectenbeurs in Parijs.
Het nieuws over de emissie veroorzaakte maandagmorgen in eerste instantie een koersdaling met 9,6 procent tot 18,26 euro. Later in de ochtend volgde een opmerkelijk herstel tot ongeveer 21,50 euro (plus 6,5 procent). Daarmee was France Telecom verreweg het best presterende fonds in de CAC-index van veertig aandelen. Vrijwel alle andere fondsen stonden op verlies.

De nieuwe aandelen worden uitgegeven op 15 april. France Telecom heeft de opbrengst hard nodig. Het concern leed vorig jaar een verlies van 20,7 miljard euro en heeft een schuld van 68 miljard euro. Volgens de vorig jaar oktober aangetreden bestuursvoorzitter Thierry Breton is de financiële situatie nu onder controle. France Telecom zal in 2005 weer een van de leidende telecombedrijven in Europa zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.