Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Allianz

Allianz
20 mrt 2003 om 13:16

De Duitse bankverzekeraar Allianz is vorig jaar op een verlies van 1,2 miljard euro uitgekomen. Het concern, dat dit donderdag bekendmaakte, liet tevens weten zijn kapitaal te willen uitbreiden met 3,5 miljard à 4 miljard euro.

De omvang van het verlies was verwacht. Ook de kapitaalvergroting was geen verrassing, maar die valt wel stuk groter uit dan was voorzien. Bovendien wil het concern nog een obligatielening uitschrijven van 1,5 miljard euro.

Het verlies is het gevolg van de grote uitbetalingen die Allianz na de overstromingen in Duitsland vorig jaar zomer moest doen. Ook zag het financiële concern zich verplicht tot afschrijvingen van in totaal 5,5 miljard euro. Verder ging het bij Dresdner Bank, in 2001 overgenomen voor 25 miljard euro, nog altijd slecht.

Het negatieve saldo staat in groot contrast met de 1,6 miljard euro winst die het concern over 2001 in de boeken kon schrijven. Als Allianz zich niet had ontdaan van enkele belangen, zou het verlies over vorig jaar nog groter zijn uitgepakt.

Over de kapitaalvergroting werd al enige tijd gespeculeerd. De koers van het aandeel Allianz was naar aanleiding daarvan naar beneden gegaan. Toen donderdag de omvang van de emissie en de obligatielening bekend werden, ging de koers nog eens met 5,5 procent omlaag.

Allianz maakte donderdag verder bekend dat het zijn deelneming van 22 procent in de herverzekeraar Munich Re verkleint van 22 tot 15 procent. Andersom vermindert Munich Re zijn belang in Allianz van 20 tot eveneens 15 procent. Beide concerns willen zo minder afhankelijk worden van elkaars prestaties.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.