Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NSI

NSI
15 jan 2003 om 18:06

Nieuwe Steen Investments (NSI) zet de aandelenemissie die gepland stond voor het eerste kwartaal van 2003 in de ijskast, aldus het vastgoedfonds woensdag.

NSI zal zich voorlopig terughoudend opstellen inzake aankoop van nieuw onroerend goed. Het bedrijf zou oorspronkelijk eind 2002 een emissie doen.

Met de uitbreiding van de portefeuille in 2003 die nu op de agenda staat is een bedrag gemoeid van circa 45 miljoen euro. Dit wordt gefinancierd uit verkoopopbrengsten en de ingehouden winst over 2002, aldus NSI.

Nieuwe Steen verwacht de leegstand in 2003 te kunnen beperken tot 1,5 tot 2,5%. Nieuwe Steen doet het daarmee naar eigen zeggen beduidend beter dan het gemiddelde in de markt, dat volgens de onderneming rond de 5 a 6% ligt.

Het door de Belastingdienst ingestelde boekenonderzoek bij Nieuwe Steen betreft de waardering van de onroerendgoedportefeuille van de onderneming. Toen we in 1999 overgingen tot een fiscale beleggingsinstelling, hebben we een waardering van de beleggingen bij de fiscus opgegeven. Die waardering wordt nu door de Belastingdienst beoordeeld, aldus NSI.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.