Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM

BAM
24 dec 2002 om 19:19

De uitgifte van nieuwe aandelen van bouwbedrijf BAM is uitgelopen op een drama. Nadat gisteren ING meldde 31% van de aandelen in het bouwconcern te hebben, kondigt ook Rabo een melding bij het register voor de Wet Melding Zeggenschap aan.
Hierover bericht Het Financieele Dagblad dinsdag op de voorpagina. De begeleiders van de emissie, ING en Rabobank, hebben tenminste 60% van de totale opbrengst voor hun rekening moeten nemen. De opbrengst is bestemd voor de financiering van de overname van HBG.

Gisterenmorgen meldde ING bij het register voor de Wet Melding Zeggenschap een belang van 31%. Een woordvoerder van Rabobank zei tegen het ochtendblad dat zijn werkgever een dezer dagen ook met een melding van een belang van meer dan 5% in BAM. Door de feestdagen kan het wat langer duren, stelt de zegsman. Hij wilde niet zeggen hoe groot het belang van Rabo in BAM is.

Ruim een week geleden haalde BAM 247,5 miljoen euro uit de markt. Daarvoor werden 3,5 miljoen gewone aandelen tegen een prijs van euro 13,75 en 9,5 miljoen zogenoemde cumulatief preferente aandelen (cumprefs) voor euro 21 per stuk verkocht. Tijdens het verkoopproces meldden de banken nog dat de emissie was overtekend.
Dit bleek alleen te gelden voor de gewone aandelen. De gewone aandelen brachten 47,5 miljoen euro op. De interesse voor de cumprefs was echter laag, de banken bleven met ten minste drie kwart van deze stukken zitten. Omdat zij de opbrengst hadden gegarandeerd, hebben zij deze cumprefs zelf moeten kopen. Daarmee hebben de banken ten minste 147,5 miljoen euro van de totale opbrengst betaald, aldus Het Financieele Dagblad.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.