Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Simac

Simac
18 dec 2002 om 18:54

Simac-aandeelhouders zijn akkoord gegaan met de uitgifte van maximaal 1,3 miljoen nieuwe, gewone aandelen tegen een uitgifteprijs van 0,50 euro. De emissie bedraagt 9,9% van het totaal aantal uitstaande aandelen Simac.
De toewijzing is voorzien voor 15 februari. Er komt geen claimemissie want dat kost door de betrokkenheid van banken te veel geld, aldus bestuursvoorzitter Eric van Schagen.

Ook uitgifte van meer aandelen is te duur, want dan moet er een prospectus worden uitgegeven. Dat kost circa 1 miljoen euro. De geplande uitgifte wordt door Simac grotendeels zelf gedaan.

Volgens Van Schagen zijn 34 van de geplande 40 cumulatief preferente aandelen (cumprefs) al geplaatst, met een dividend van 6% van de uitgifteprijs, oftewel 30% van de nominale waarde van 0,10 euro.
De nominale waarde van de cumprefs is 50.000 euro per stuk; ze worden in de markt gezet voor 250.000 euro. De cumprefs hebben een conversiebepaling: als er emissie komt van 10% of meer zijn de cumprefs converteerbaar in gewone aandelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.