Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lange lening

Lange lening
9 dec 2002 om 16:38

ING Groep heeft de solvabiliteit met $1 mrd verbeterd. Dit geld werd opgehaald met een eeuwigdurende, achtergestelde lening. Deze emissie werd geplaatst onder particuliere beleggers in de Verenigde Staten en Azië.

Een bedrag van $600 mln wordt onder meer gebruikt om de financiële buffers te versterken en de autonome groei van de bancaire activiteiten te financieren.

Na het derde kwartaal stond de Tier 1-ratio, een maatstaf voor de verhouding tussen eigen- en vreemd vermogen, op 6,9% (7,03% ultimo 2001). Het streven is om het niveau van 7% te realiseren.

De resterende $ 400 mln van de $ 1 mrd wordt aangewend om de solvabiliteit van ING Verzekeringen te verbeteren en de schuldenlast te verlagen.

De effecten hebben een eigenschap van een obligatie en een aandeel met een vaste rente van 7,2%. Ieder kwartaal wordt een kwart van de jaarrente uitgekeerd. De ING Perpetual Debt Securities hebben een nominale waarde van $ 25 per stuk en krijgen een notering aan de New York Stock Exchange.

Als gevolg van de voortdurende daling van de aandelenmarkten is de solvabiliteit van ING dit jaar aangetast. Bij de presentatie van de cijfers over de eerste negen maanden meldde ING dat er maatregelen zouden komen om de solvabiliteit te verbeteren. Eind november werden er al ongeveer 36 miljoen gewone aandelen uit de eigen portefeuille geplaatst. Daarmee werd euro 650 mln opgehaald. Vandaag komt daar nog eens $ 1 mrd bij. Een woordvoerder van ING sluit niet uit dat er nog meer maatregelen komen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.