Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS

SNS
4 dec 2002 om 15:54

SNS Reaal Groep, waartoe SNS Bank en Hooge Huys behoren, verwacht de eerste drie jaar geen beursgang te maken. Dat stelde S. van Keulen, bestuursvoorzitter van SNS Reaal Groep, dinsdag tijdens een persconferentie waar de nieuwe strategie van SNS Bank werd gepresenteerd. Ze willen de eerste drie jaar de slag naar geintegreerde dienstverlener maken. Een beursgang zou van Keulen dan ook zeer verbazen.

Uit de woorden van Van Keulen viel op te maken dat de bankverzekeraar naar mogelijkheden zoekt om de verschillende onderdelen onder een noemer te krijgen. Dit moet volgens Van Keulen echter niet opgevat worden als een voorbereiding op een beursgang. Met het onder een noemer brengen van de verschillende labels van SNS willen we onder meer de herkenbaarheid vergroten. Maar het heeft geen relatie met een mogelijke beursgang.

Volgens de bestuursvoorzitter heeft het niet-beursgenoteerd zijn een groot aantal voordelen. We kunnen ons richten op de lange termijn, in tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven, waar het kwartaal regeert. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op onze rating, omdat we wat stabieler zijn, aldus SNS. SNS Reaal heeft momenteel een enkele A-rating, maar Van Keulen streeft naar een dubbele A-rating.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.