Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

T-Online

T-Online
2 dec 2002 om 16:58

Deutsche Telekom gaat 100 miljoen aandelen van zijn dochterbedrijf T-Online verkopen. Het telecomconcern wil op die manier zijn schuld omlaag brengen. De verkoop moet circa 600 miljoen euro opbrengen.

Op dit moment heeft Deutsche Telekom een belang van 81,7 procent in T-Online. Na de uitgifte zal dat percentage zijn verminderd tot 73,5. De mogelijkheid bestaat dat er nog 20 miljoen extra aandelen in omloop worden gebracht, door een zogeheten greenshoe-optie. In dat geval houdt Deutsche Telekom uiteindelijk 71,9 procent over. De prijs van de uit te geven aandelen zal volgens analisten tussen de 5,90 en 6,15 euro komen te liggen.

T-Online is de grootste internetprovider van Europa. Deutsche Telekom beschouwt het bedrijf als een van zijn kernactiviteiten. De telecomreus wil een meerderheidsbelang behouden en zal in de toekomst vermoedelijk niet nog meer aandelen T-Online verkopen.

Deutsche Telekom kijkt momenteel tegen een schuld aan van 64 miljard euro. De nieuwe topman, Kai-Uwe Ricke, wil dat bedrag eind volgend jaar hebben verminderd tot 50 miljard euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.