Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Discount & Double-Up

Discount & Double-Up
28 okt 2002 om 15:07

ABN AMRO introduceert 75.000 AEX-index ® Discount Certificaten (met een looptijd t/m november 2005) en 75.000 AEX-index ® Double-Up Certificaten (met een looptijd t/m juni 2003). De nominale waarde van zowel het Discount Certificaat als het Double-Up Certificaat zal gelijk zijn aan de officiële slotkoers van de AEX-index ® op 1 november 2002. Beide certificaten bieden beleggers de mogelijkheid om een aantrekkelijk rendement te realiseren door optimaal gebruik te maken van de huidige omstandigheden op de aandelenmarkt.

Het ABN AMRO AEX-index ® Discount Certificaat biedt u de mogelijkheid om de komende drie jaar een rendement van 40%, ofwel ongeveer 12% per jaar, te realiseren. Dit rendement is vergelijkbaar met het historisch gemiddelde rendement op aandelen. Met het Discount Certificaat wordt dit rendement al gerealiseerd in geval de AEX-index ® op de einddatum slechts 15%, ofwel ongeveer 4,75% per jaar, is gestegen.

Op de afloopdatum ontvangt u per Discount Certificaat de officiële slotkoers van de AEX-index® op 1 november 2005 met een maximum van 115% van de nominale waarde. Het rendement op uw inleg is op de einddatum positief als de index vanaf de startdatum met niet meer dan 18% is gedaald. Het ABN AMRO AEX-index® Double-Up Certificaat biedt u de mogelijkheid om de komende acht maanden twee maal de positieve performance (Double-Up) van de AEX-index® te realiseren. Voor de uitbetaling op de einddatum geldt een maximum van 125% van uw inleg. Dit maximum wordt bereikt bij een stijging van de index van 12,5% of meer op de einddatum. Bij een daling van de index op de einddatum ontvangt u de waarde van de index in euro. De uitgifteprijs van een Double-Up Certificaat in euro zal gelijk zijn aan 100% van de officiële slotkoers van de AEX-index® op 1 november 2002.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De uitgifteprijs van een Discount Certificaat in euro zal gelijk zijn aan 82% van de officiële slotkoers van de AEX-index® op 1 november 2002 (een Discount van 18%).

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode voor beide certificaten loopt van 28 oktober 2002 t/m 1 november 2002 15.00 uur. Vervroegde sluiting is mogelijk.

Notering:
Toelating tot de notering op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd.

Storting/betaling:
Stortingsdatum is 4 november 2002.

Syndicaatsleden:
Het prospectus is verkrijgbaar bij ABN Amro (t 020-3836700).

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.