Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandelen Rabo

Aandelen Rabo
28 okt 2002 om 15:58

De Rabobank biedt voor de derde keer ledencertificaten aan haar leden en medewerkers.
Met deze uitgifte viert de bank dat men sinds begin oktober 1 miljoen leden heeft. De bank
verwacht eind 2003 1,2 miljoen leden te hebben.

Eerder gaf de bank in juni 2000 (opbrengst EUR 1 miljard) en oktober 2001 (EUR 1,6 miljard) ledencertificaten uit. De inschrijving is een tenderinsschrijving en vindt plaats tussen een bandbreedte van EUR 100 en 106. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Men verwacht minimaal EUR 500 op te halen met de emissie.

De Rabobank Ledencertificaten II keren in beginsel ieder kwartaal dividend uit. Het dividendrendement is naar verwachting gelijk aan het gemiddelde effectieve rendement van de meest recente 10-jarige Nederlandse staatslening in de voorafgaande drie maanden, verhoogd met een opslag van 1%.

Het dividend wordt berekend over EUR 100 per certificaat. Er is geen sprake van een minimum dividendrendement. De ledencertificaten II zijn niet beursgenoteerd en zijn net als de eerder uitgegeven ledencertificaten 1 keer per maand te verkopen of aan te kopen (1e woensdag van de maand) via een interne markt die door de Rabobank wordt onderhouden.

Met de opbrengst van de emissie wil de Rabobank leden en medewerkers zo de mogelijkheid geven om in het bedrijf deel te nemen en zo het eigen vermogen te versterken. De Rabobank is een coöperatie en is dus niet beursgenoteerd en kan dus niet aandelen emitteren.

De inschrijvingperiode loopt van 28 oktober 2002 t/m 15 november 2002. Het prospectus is verkrijgbaar bij de rabobankkantoren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.