Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PEPC

PEPC
16 okt 2002 om 19:01

Het Haagse bedrijf PEPC Worldwide heeft een verzoek ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteiten voor een beursnotering op de American Stock Exchange. Men verwacht eind oktober van de SEC feedback te krijgen over een eventuele goedkeuring.

Via de Amerikaanse beursgang wil men 20% van de aandelen aanbieden aan beleggers. Men hoopt op een opbrengst van EUR 15 miljoen. Alle aandelen zijn nu nog in handen van privé investeerders. Men heeft 40 werknemers. Sinds afgelopen dinsdag is de Nederlandse Rob Dorpmans benoemd tot CEO. Hij volgt hier mee Raoul Dorpmans op die Vice-President New Business Development is geworden.

PEPC is de ontwikkelaar van de PRESSPOiNT, een zuil waarmee op verzoek direct de laatste edities van kranten (zoals El Pais, Le Monde etc) binnen 2 minuten afgedrukt in hoge kwaliteit kunnen worden. De laatste edities van de kranten zijn beschikbaar doordat de machines via een satellietnetwerk worden voorzien van de laatste versies van de kranten. PEPC wat staat voor Publishers Electronic Printing Concept is opgericht in december 1999.

De machines worden geplaatst in hotels, luchthavens en cruiseschepen. Men heeft momenteel wereldwijd 88 machines geplaatst. Er kunnen momenteel 99 kranten worden afgedrukt uit 44 landen in 27 talen (Nederlandse titels beschikbaar: Telegraaf, Algemeen Dagblad en Het Nederlands Dagblad). De klant rekent af via zijn creditcard of door gebruik te maken van PRESSPOINT kaart met daarop een tegoed voor een aantal afdrukken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.