Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

HP

HP
1 okt 2002 om 19:29

Na andere Amerikaanse bedrijven heeft nu ook computerproducent Hewlett-Packard de plaatsing van een obligatielening op de Europese financiële markten uitgesteld. Het totaalbedrag aan obligatieleningen in euros of andere Europese valuta die dit jaar zijn uitgesteld, bedraagt intussen meer dan $ 15 mrd.

De verkoop van obligaties van Hewlett-Packard van ongeveer $ 1 mrd is uitgesteld vanwege het beursklimaat, aldus een bankier dinsdag vanuit Londen tegen het FD. Vele beleggers mijden bedrijfsobligaties. Ze vrezen dat bedrijven door de economische neergang of grove fouten in de boekhouding moeite zullen hebben met het terugbetalen van de leningen.

Volgens de Londense bankier is het niet doorgaan van de plaatsing van de obligatielening geen ramp voor Hewlett-Packard. Het concern, dat onlangs voor bijna $ 19 mrd de kleinere concurrent Compaq kocht, raakt er niet door in financiële nood.

HP was van plan een lening van euro 500 mln te plaatsen met een looptijd van 5,5 jaar en een schuld van GBP 300 mln die na zeven tot tien jaar zou worden terugbetaald.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.