Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursgenoteerd

Beursgenoteerd
22 aug 2002 om 10:01

Een beursnotering was amper twee jaar geleden nog het hoogst haalbare voor elk bedrijf. Medio 2002 is het tij gekeerd, zo meldt de Volkskrant. Een notering aan de beurs blijkt ook zijn nadelen te hebben.

Het heeft écht een stuk rust in de onderneming gebracht, zo zegt René Kuipers, bestuursvoorzitter van Norit tegen de krant. Het waterzuiveringsbedrijf, dat naamsbekendheid verwierf dankzij de zwarte koolstofpilletjes, heeft sinds vorig jaar de notering werd geschrapt nog maar één aandeelhouder: energiebedrijf Nuon.

Dat is wel zo handig volgens Kuipers: Men moet net zoveel rapporteren als vroeger, maar het ligt allemaal wat minder gevoelig. Ook hoeven de jaarverslagen niet meer naar een – prijzige – drukkerij, weet rekenmeester Steeman van Helvoet. Nu men geen notering meer heeft, maakt men gewoon één keer per jaar een intern jaarverslag, dat is een stuk voordeliger.

Breukhoven noemt de kostenbesparing niet noemenswaardig, maar met een euroton per jaar zit je zeker te laag. De tijdwinst is enorm. Het contact met de aandeelhouders, analistenpresentaties, toespraken voor beleggingsclubs en interviews kostten Breukhoven voorheen al gauw een dag in de week.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.