Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ericsson

Ericsson
13 aug 2002 om 20:33

Ericsson houdt rekening met de mogelijkheid dat een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro in de joint venture (jv) met Sony, SonyEricsson, nodig is. Dit extra kapitaal zou in oktober 2003 geinjecteerd moeten worden.

Het bedrag komt bovenop de gedane investering van 280 miljoen euro die beide bedrijven deden bij oprichting van de jv in de herfst van 2001. SonyEricsson produceert mobiele telefoons en heeft hiermee zo een 6% van de markt in handen.

De Zweedse fabrikant van telefoonapparatuur meldde dit tijdens een persconferentie dinsdag, naar aanleiding van de uitgifte van bijna 8 miljard nieuwe aandelen. Met de emissie probeert het bedrijf 30 miljard Zweedse kroon (3,24 miljard euro) op te halen om de balans op te poetsen en reorganisatiekosten te dekken. De inschrijfperiode voor de aandelen begint donderdag.

Volgens de financiele topman van het bedrijf, Sten Fornell, is Ericsson niet van plan om hierna nog aanvullende financiering van aandeelhouders te zoeken. Sommige analisten suggereerden dat Ericsson nog meer geld zal moeten vrijmaken als de telefoonapparatuurmarkt niet snel aantrekt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.