Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM NBM

BAM NBM
9 aug 2002 om 17:28

BAM NBM stelt de voorgenomen emissie mogelijk uit vanwege de lage beurskoers van het aannemingsconcern, er worden inmiddels andere middelen voor financiering overwogen.

BAM NBM heeft kapitaal nodig voor de overname van bouwbedrijf HBG (overname van euro 715 mln). Om de overnamesom deels te financieren gaf BAM NBM aan zo rond september of oktober van dit jaar een emissie te doen. Maar nu de beurskoersen zo laag zijn, is het inderdaad minder aantrekkelijk om op dit moment nieuwe aandelen uit te geven, zo zegt bestuursvoorzitter Van Vonno desgevraagd tegen Het Financieele Dagblad.

De bestuursvoorzitter wees erop dat zijn bedrijf wel een brugfinanciering van een jaar heeft, ter hoogte van EUR 680 mln. Er zijn daarnaast ook altijd nog andere manieren voor de financiering te bedenken, zoals achtergestelde leningen of financieringsprefs.

BAM NBM overweegt volgens Van Vonno niet om bedrijfsonderdelen te verkopen, om daarmee geld op te halen voor de overname van HBG. In de vrijdageditie van dagblad Cobouw wordt gesuggereerd dat baggeraar Boskalis mogelijk weer ten tonele verschijnt om het belang dat BAM heeft in Ballast Ham Dredging over te nemen. Van Vonno kon niet zeggen of dat een reële optie is. Dat moet u maar aan Rob van Gelder vragen, zei van Vonno tegen het FD, doelend op de bestuursvoorzitter van Boskalis.

Bedoeling is dat BAM NBM bij de emissie zijn aandelenkapitaal hooguit verdubbelt ten opzichte van de huidige uitstaande 10 miljoen gewone stukken. Als BAM NBM zijn aandelenkapitaal nu verdubbelt wordt daar volgens de slotkoers van donderdag euro 189,5 mln mee opgehaald. Bij de aankondiging van de overname was dat tientallen miljoenen euros meer, namelijk euro 250 mln. De koers van het aandeel daalde tussen de aankondiging van de overname op 11 juni tot nu namelijk van euro 25 naar rond de euro 19.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.