Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amstelland

Amstelland
24 jun 2002 om 23:16

Projectontwikkelaar Amstelland neemt voor 310 miljoen euro branchegenoot Multi Development Corporation over. De overname zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel van Amstelland. MDC, in Nederland actief onder de naam Multi Vastgoed, is behalve in Nederland onder meer actief in Duitsland, Spanje en Portugal, als conceptuele ontwikkelaar van stadscentra, winkelcentra en kantoren(parken). Het bedrijf boekte vorig jaar voor afschrijving van goodwill 18,8 miljoen euro winst.
Amstelland heeft in Nederland een leidende positie als gebiedsgerichte ontwikkelaar van woningen, kantoren(parken) en stedelijke centra. De nettowinst van Amstelland kwam vorig jaar uit op 33 miljoen.

Met deze voorgenomen acquisitie effectueert Amstelland haar strategie om op basis van autonome groei, versterkt met acquisities, te gaan opereren op Europese schaal.
De overnamesom zal deels uit eigen middelen en deels door uitgifte van maximaal 31,73 miljoen aandelen worden betaald. Hiervan zullen 20,66 miljoen aandelen worden geplaatst bij de verkopende aandeelhouders tegen EUR 7,50.
Voor maximaal 11,07 miljoen aandelen zal een beroep worden gedaan op de kapitaalmarkt. Daarnaast zullen 5,75 miljoen warrants worden uitgegeven.

De samenvoeging van beide ondernemingen leidt tot een belangrijke schaalvergroting, waardoor de onderneming beter is gepositioneerd voor het ontwikkelen van omvangrijke projecten. De leidende positie van Amstelland in Nederland wordt verder versterkt en de nieuwe onderneming bereikt een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa, aldus Amstelland.
Amstelland verbetert haar risicoprofiel door de spreiding van de activiteiten naar internationale markten, die verschillende cycli kennen. MDCs kernmarkten zijn Nederland, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië. Daarnaast is zij op projectbasis actief in Ierland, Griekenland en België.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.