Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euralcom

Euralcom
15 jun 2002 om 17:34

De Osse aluminiumproducent Euralcom overweegt volgend jaar naar de beurs te gaan, zo meldt dagblad De Telegraaf. Het snel groeiende bedrijf wil geld verwerven om verdere overnames te doen.
Euralcom is de afgelopen jaren al sterk uitgedijd, vooral door overnames. Het aandelenkapitaal is voor driekwart in handen van een consortium van durfkapitalisten en voor een kwart van het management. Het bedrijf laat de beursgang overigens afhangen van het dan geldende beursklimaat.

Euralcom is in 1997 ontstaan uit het samengaan van Brabant Alucast International, een afsplitsing van het voormalige Hoogovens, en het Italiaanse Stampal. Met 3000 werknemers draaide het bedrijf vorig jaar een omzet van 359 miljoen euro.
Volgens H. Schlösser van Euralcom streeft het bedrijf de komende drie tot vijf jaar naar een verdubbeling van de omzet. Een beursgang zorgt dan voor de meest stabiele situatie, zo zegt hij tegen De Telegraaf. We wachten hoe het zich ontwikkelt. Maar er komt in ieder geval meer waardering voor de oude economie.

Het bedrijf maakt componenten voor de auto-industrie op basis van in eigen huis ontwikkelde giettechnieken. De omzet is voor 85 procent afkomstig van leveranties aan de -grote- automerken. Het resterende deel komt uit de vliegtuigindustrie, telecom en machinebouw. Het grootste deel van de omzet wordt behaald in Duitsland, Italië en Frankrijk, waar alle autofabrikanten producten van de Ossenaren afnemen.
De groep heeft vestigingen in zes Europese landen en een in Brazilië. Brazilië produceert ook voor de grote Europese automerken, die vaak een fabriek hebben in Zuid-Amerika.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.