Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CIT

CIT
13 jun 2002 om 18:46

Tyco heeft toestemming gekregen om zijn financiële dochter CIT Group naar de beurs te brengen. Het industriële conglomeraat verwacht daarmee $ 5,8 mrd op te halen, die het Amerikaanse bedrijf goed kan gebruiken bij het terugbrengen van zijn schuldenlast, waarvan ruim $ 8 mrd in februari 2003 moet zijn afgelost.

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC gaf toestemming voor de beursgang, nadat Tyco had toegezegd dat de beursgang van CIT de waarde van de goodwill in de boeken met $ 4,5 mrd zou terugbrengen. In de aanvraag staat dat Tyco van plan is om 200 miljoen aandelen uit te geven tegen een prijs van $ 25 tot $ 29 per aandelen.

Toen in mei al sprake was van een beursgang van CIT, werd uitgegaan van een opbrengst van $ 6,5 mrd. Standard & Poors hield er al rekening mee dat dit bedrag niet volledig zou worden binnengehaald. Op 7 juni verlaagde de kredietbeoordelaar de waardering voor de schuld van Tyco en van CIT. De bank acht het noodzakelijk dat de beursgang binnen twee weken moet plaatsvinden en binnen zes weken moet zijn afgerond. Woensdag volgde kredietbeoordelaar Moodys met een afwaardering van de status van Tycos krediet, en kondigde een mogelijke verdere verlaging aan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.