Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bam NBM

Bam NBM
11 jun 2002 om 19:25

Voor de financiering van de overname van HBG doet Bam NBM in augustus van dit jaar mogelijk een aandelenemissie. Dat heeft bestuursvoorzitter Wim van Vonno van het bouwconcern dinsdag gezegd voorafgaande aan de toelichting op de overname tegen Het Financieele Dagblad.

Bam liet eerder dinsdagmorgen weten dat het een overbruggingskrediet van ING heeft gekregen. Voor de overige financiering houdt Van Vonno alle opties open. Wel is het zeker dat het bedrijf een aandelenemissie gaat doen.

Ik verwacht zeker dat we aandelenemissie moeten doen, aldus Van Vonno. Afhankelijk van de marktsituatie verwachten we dit in augustus te kunnen doen, alhoewel september meer voor de hand ligt. Maar als de situatie dat niet toelaat kan dat ook een paar maanden later.

Die emissie hangt volgens hem wel af van de stemming op de aandelenmarkt. De overname van HBG, voor een bedrag van EUR 715 miljoen, wordt in eerste instantie voor een deel gefinancierd via een overbruggingskrediet en voor een deel uit eigen middelen.

De aandelenemissie moet volgens Van Vonno in ieder geval leiden tot een voldoende solvabiliteitsniveau. We willen in eerste instantie starten met een niveau van 15-20% voor de gecombineerde activiteiten. Binnen korte tijd moet dat niveau 25% zijn, aldus de bestuursvoorzitter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.