Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pirelli

Pirelli
7 jun 2002 om 18:09

Vastgoedmaatschappij Pirelli & C. real estate wil naar de Italiaanse beurs. Analisten schatten de beurswaarde van Milanese vastgoedmaatschappij Pirelli & C. Real Estate op tussen de EUR 1,2 en 1,5 miljard. De maatschappij krijgt naar verwachting op 17 juni een notering op de beurs van Milaan in het blue chip segment. Gisteren, 5 juni gaf de Italiaanse financiële autoriteit Consob haar goedkeuring aan het prospectus. De Italiaanse beurs had eind mei al goedkeuring gegeven.

De opbrengst voor de moedermaatschappij Pirelli & C, bedraagt ongeveer EUR 360 miljoen. Door middel van de beursgang wordt de holdingstructuur doorzichtiger. Via Pirelli & C. Real Estate controleert de hoofdaandeelhouder Tronchetti Provera; Pirelli & C. welke vorig jaar Telecom Italia kocht. De beursgang zou de 3e van dit jaar zijn in Italië. Eerder dit jaar kregen Banca Antonveneta en Astaldi een notering op de beurs van Milaan.

De leadmanagers van de beursgang zijn de banken Mediobanca, Morgan Stanley en UBM. Er worden max. 14.150.000 aandelen aangeboden. Er worden 4.050.000 nieuwe aandelen aangeboden ter vergroting van het kapitaal. Het restant van 10.100.000 aandelen wordt door de grootaandeelhouder Pirelli & C herplaatst. Er is een greenshoe verleend van max. 2.100.000 aandelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.