Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AT&T

AT&T
3 jun 2002 om 20:27

Telecomgigant AT&T (T) heeft vandaag plannen bekendgemaakt om volgende week een aandelenemissie uit te voeren. Hiermee wil het bedrijf USD 2,25 miljard ophalen om aan de verplichting te voldoen de overige 69 procent van AT&T Canada die zij nog niet bezitten, aan te schaffen.

AT&T, dat tot juni 2003 de tijd heeft om de overige 69 procent van AT&T Canada te kopen, heeft wel laten weten dat de aankoop alleen door kan gaan als Canada de reglementen voor buitenlandse bezittingen verandert. Als de Canadese wetgeving niet zou veranderen zal AT&T op zoek moeten gaan naar een andere partij of fonds die het deel vast zal moeten houden.

In het ergste geval zal AT&T het Canadese onderdeel moeten veilen. Het verschil tussen de prijs die betaald wordt middels een veiling en de eerder vastgestelde prijs zal dan betaald moeten worden door AT&T.

De prijs die AT&T moet betalen voor elk aandeel van AT&T Canada is per 31 maart vastgesteld op USD 32,04. De prijs zal elk kwartaal met 4 procent stijgen tot USD 36,04 in december 2002 en uiteindelijk in juni 2003 uitkomen op USD 38,96 per aandeel.

De koers van AT&T staat momenteel 0,33 procent lager op USD 11,93.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.