Vastgoed

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 05 mei 2002

De ABN AMRO introduceert het High Income Property Fund, welke investeert in Europees onroerendgoed.

Het ABN AMRO High Income Property Fund belegt wereldwijd in aandelen van defensief ingestelde onroerendgoedmaatschappijen. Deze ondernemingen verhuren bijvoorbeeld kantoorpanden, winkelcentra en woningen. Onder de huidige marktomstandigheden zou een belegging in dergelijke onroerendgoedmaatschappijen een dividend van 6 à 7 % per jaar op kunnen leveren. Het fonds zal in beginsel haar inkomsten jaarlijks als dividend aan beleggers uitkeren.

Het ABN AMRO High Income Property Fund wil het beleggingsrisicio spreiden door internationaal in onroerendgoedaandelen te beleggen. Het nieuwe fonds is interessant voor beleggers die waarde hechten aan een stabiele dividendopbrengst en goede verwachtingen hebben van onroerendgoedaandelen, of die van mening zijn dat onroerendgoedaandelen niet mogen ontbreken in een goed gespreide portefeuille. Het ABN AMRO High Income Property Fund zal in ruim 60 onroerendgoedmaatschappijen gaan beleggen. Deze ondernemingen beheren meer dan duizend projecten en gebouwen. Voorbeelden waarin belegd kan worden zijn: Vastned, Westfield en Equity Office.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De uitgifteprijs van het fonds bedraagt EUR 25 per gewoon aandeel.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving staat open van 6 tot en met 24 mei 2002 om 16.00 uur.

Notering:
De eerste koers komt tot stand op maandag 27 mei.

Storting/betaling:
De stortingsdatum is donderdag 30 mei 2002.

Syndicaatsleden:
Het prospectus is verkrijgbaar bij de uitgevende instelling: ABN AMRO Investment Fund Support (AP0410), Postbus 283, 1000 EA Amsterdam.

Geef een reactie