Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Autoweg

Autoweg
27 mrt 2002 om 10:28

Er bestaat een gezonde belangstelling belangstelling voor de beursgang van de Franse wegbeheerder Autoroutes du Sud de la France (ASF) aanstaande donderdag 28 maart op Euronext Parijs. De Franse staat brengt 49% van de aandelen in ASF naar de Franse beurs.

Het aantal aandelen beschikbaar voor professionele beleggers was 8 tot 10 keer overschreven. Van de beschikbare aandelen is 70% beschikbaar voor institutionele beleggers en 30% voor particuliere beleggers. De prijsrange voor de institutionele beleggers bedroeg EUR 22 – 25,50. Particuliere beleggers krijgen EUR 1 korting op de prijs die de institute straks betalen. Vandaag sloot de inschrijving. De beursgang wordt begeleid door Credit Lyonnais en HSBC-CCF Investment Bank.

Het bedrijf heeft concessies tot 2032 voor de Autoroutes du Sud de la France (Snelwegen in Zuid-Frankrijk) en tot 2026 voor de Escota deelneming (Estérel, Côte d’Azur, Provence, Alpen) Vorig jaar boekte men een omzet van bijna EUR 2 miljard en een operationeel resultaat van EUR 753 miljoen. De nettowinst bedroeg EUR 218 miljoen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.