Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Draka

Draka
19 mrt 2002 om 18:13

De inschrijving op de converteerbare obligaties van Draka is dinsdag geopend. Dat heeft de kabelfabrikant voorbeurs gemeld. Draka kondigde donderdag al aan dat het haar schulden wil herfinancieren. Maandag kwam de aankondiging dat het bedrijf converteerbare obligaties wil uitgeven. Dinsdag deelt het bedrijf mee dat het bedrijf daarmee maximaal euro 125 mln wil ophalen.

De obligaties hebben een looptijd van 5 jaar en krijgen een rentevergoeding binnen een bandbreedte van 4,5% tot 5%. De conversieprijs is 130% van de gewogen gemiddelde prijs van het aandeel Draka op de Amsterdamse beurs.

ING Barings is lead manager bij de uitgifte. De zakenbank heeft voor 30 dagen een greenshoe-optie van euro 18,75 aan obligaties gekregen om short-posities te kunnen dekken. Er geldt een voorkeursinschrijving voor beleggers met een belang van 5% of meer in Draka. Draka wil de opbrengst gebruiken om de korte termijn schulden te verminderen, om toekomstige aankopen te financieren en voor algemene doeleinden.

Omvang van de transactie:
EUR 125 mln.

Prijsrange:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijfperiode start dinsdag en sluit naar verwachting op donderdag 21 maart nabeurs. ING Barings kan de inschrijving vervroegd sluiten.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Stroting en betaling wordt verwacht op 10 april 2002 te geschieden.

Syndicaatsleden:
ING Barings is lead manager bij de uitgifte. De zakenbank heeft voor 30 dagen een greenshoe-optie van euro 18,75 aan obligaties gekregen om short-posities te kunnen dekken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.