Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING

ING
14 mrt 2002 om 12:46

ABN AMRO introduceert een 10,5%-Knock-in Reverse Exchangeable Securities op (certificaten van) aandelen ING Groep N.V. met een looptijd van 2 jaar. De omvang van de emissie bedraagt EUR 40 mln. De schuldinstrumenten (Knock-in Reverse Exchangeable Securities) zijn verkrijgbaar in K-stukken van EUR 1.000,- .

Het knock-in principe betekent dat pas indien het aandeel ING op enig moment gedurende de observatieperiode een vooraf vastgestelde koers (knock-in niveau is 80% vd slotkoers op 27 maart 2002) raakt of neerwaarts doorbreekt de Securities overgaan van een Knock-in Reverse Exchangeable naar een Reverse Exchangeable. Indien dit knock-in niveau niet wordt geraakt of neerwaarts doorbroken, resteert voor de belegger een gewone obligatie die a pari wordt afgelost. De observatieperiode begint op 5 april 2002 en eindigt op de derde beursdag voorafgaand aan de afloopdatum.

De Knock-in reverse exchangeable securities is een schuldinstrument met een bijzondere wijze van aflossing. Op de afloopdatum zijn twee scenarios denkbaar.

  • Scenario I: Het Knock-in niveau is niet geraakt of neerwaarts doorbroken tijdens de observatieperiode De investeerder ontvangt 100% van de nominale waarde in contanten
  • Scenario 2: : Het Knock-in niveau is wel geraakt of neerwaarts doorbroken tijdens de observatieperiode

De terugbetaling vindt plaats ter keuze van de emittent: Of de investeerder ontvangt 100% van de nominale waarde in contanten, Of de investeerder ontvangt een vooraf vastgesteld aantal aandelen ING. Voor de belegger in de Knock-in Reverse Exchangeable Securities geldt dat hij het risico loopt om op aflossingsdatum een aantal aandelen ING geleverd te krijgen waarvan de waarde op dat moment lager is dan het nominale bedrag dat hij in de Knock-in Reverse Exchangeable Security heeft geïnvesteerd. De hoge coupon van de exchangeable is de beloning voor de belegger voor het accepteren van dit risico.

Omvang van de transactie:
De omvang van de emissie bedraagt EUR 40 mln.

Prijsrange:
De papieren zijn EUR 1.000 nominaal per stuk, de uitgifteprijs is 102%.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van woensdag 13 maart t/m woensdag 27 maart om 15.00 uur. Vervroegde sluiting van de inschrijvingsperiode behoort tot de mogelijkheden.

Notering:
De Knock-in Reverse Exchangeable Security zal een officiële notering krijgen aan Euronext Amsterdam vanaf 5 april 2002. Voorafgaand daaraan zal handel op basis van het As, If and When issued principe plaatsvinden, ingaande donderdag 28 maart.

Storting/betaling:
Storting zal plaatsvinden op 5 april 2002.

Syndicaatsleden:
De belegger moet zijn investeringsbeslissing uitsluitend baseren op het Engelstalige supplement d.d. 11 maart 2002 behorende bij het Raamprospectus (het LaunchPAD Programme van 21 december 2001). Exemplaren daarvan kunnen worden verkregen bij uw ABN AMRO kantoor.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.