Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overstock.com

Overstock.com
7 mrt 2002 om 20:09

Drie weken geleden maakte internetbetaal-onderneming PayPal een succesvol debuut op technolgiebeurs Nasdaq. Na dit succesje maakt een volgend internetbedrijf zijn opwachting op de beursvloer. Het Amerikaanse Overstock.com, gespecialiseerd in het verkopen van overtollige voorraden, hoopt met een beursgang 36,8 miljoen dollar nieuw kapitaal aan te trekken, zo meldt de online nieuwsdienst Emerce.

De beursgang van PayPal betekende voor het eerst sinds lange tijd dat er weer een internetbedrijf een beursgang maakte. Het wist 70,2 miljoen dollar nieuw kapitaal te verwerven. De koers van het aandeel ontwikkelt zich goed, sinds de beursgang is de koers met ongeveer dertig procent gestegen.

Overstock.com is een online variant van een factory-outlet, het richt zich op het verkopen van voorraden die retailers zelf niet meer kwijt raken. Tegen fikse kortingen kunnen internetters er ondermeer terecht voor sportartikelen, juwelen, mode, boeken en electronische apparatuur.

Tegenover de SEC meldde Overstock.com dat het vorig jaar een omzet had van veertig miljoen dollar en daarbij een nettoverlies leed van 13,8 miljoen dollar. In december maakte het bedrijf echter winst en voor dit jaar verwacht Overstock.com ook winstgevend te zijn.

Begin vorig jaar had Overstock.com nog een samenwerkingsovereenkomst met Amazon.com, maar in november werd deze verbroken. Overstock.com kondigde toen aan ook boeken te gaan leveren, en dit onder de prijs van Amazon te gaan doen. Amazon heeft nog wel een belang van 7,6 procent in Overstock.com.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.