Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold

Ahold
29 jan 2002 om 18:08

ABN Amro geeft knock-in reverse exchangeable
securities uit op aandelen Ahold uit met een looptijd van 2 jaar. De afloopdatum is 19 februari 2004. De nominale waarde per reverse exchangeable security is EUR 1.000. De jaarlijkse couponrente is 9,25% achteraf betaalbaar voor het eerst op dinsdag 19 februari 2003. De uitgifteprijs is 102%.

Het knock-in principe houdt in dat wanneer gedurende een vooraf vastgestelde periode (de observatieperiode) de koers van Ahold een bepaald koersniveau (knock-in niveau) raakt of doorbreekt, de securities overgaan van een knock-in reverse exchangeable security naar een reverse exchangeable security. Het knock-in niveau zal worden vastgesteld op 85% van de officiële slotkoers van Ahold op dinsdag 12 februari 2002. De observatieperiode begint op dinsdag 19 februari 2002 en eindigt op de derde beursdag voorafgaand aan de afloopdatum.

Door de wijze van aflossing op de afloopdatum zijn twee scenarios van toepassing. Wanneer het knock-in niveau niet geraakt of neerwaarts doorbroken wordt gedurende de observatie- periode, zijn de securities aflosbaar door betaling in contanten à pari. Wanneer het knock-in niveau wel geraakt of neerwaarts doorbroken wordt gedurende de observatieperiode, zijn de securities naar keuze van ABN Amro aflosbaar hetzij in contanten à pari, hetzij met een aantal aandelen Ahold. Indicatief is dit aantal aandelen 33,6701, gebaseerd op de officiële slotkoers van Ahold op vrijdag 25 januari 2002. Fracties van aandelen zullen cash worden uitbetaald. Het definitieve aantal aandelen zal worden bepaald op basis van de officiële slotkoers van Ahold op 12 februari 2002.

Omvang van de transactie:
Nominaal EUR 50 miljoen.

Prijsrange:
De uitgifteprijs is 102% (nominale waarde: 1.000 EUR).

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van dinsdag 29 januari 2002 t/m dinsdag 12 februari 2002, 15:00 uur.

Notering:
Toelating tot de notering van de securities op de officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd. De securities zullen voorafgaand aan de toelating tot de officiële notering, na sluiting van de inschrijving, op basis van As, if and When-issued worden verhandeld.

Storting/betaling:
De stortingsdatum op de securities is dinsdag 19 februari 2002.

Syndicaatsleden:
Uitgever van de waardepapieren is ABN Amro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.