Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Via Net.Works claim

Via Net.Works claim
28 jan 2002 om 10:15

Euronext is aansprakelijk gesteld voor verliezen bij een belegging in het Amerikaanse internetbedrijf Via Networks, zo meldt het FD. De belegger claimt ruim euro 230.000. Advocaat R.W. Baron de Vos van Steenwijk verwacht dat deze vordering oploopt tot enkele miljoenen guldens omdat meer gedupeerden zich zullen aansluiten.

De beurs zou haar zorgplicht tegenover beleggers niet zijn nagekomen door de handel van start te laten gaan terwijl een evenwichtige koersvorming niet mogelijk was. Euronext Amsterdam ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet. De beurs zegt alleen de claim van euro 230.000 te kennen.

Euronext vindt dus als uitvloeisel van de internethype een claim van enkele miljoenen guldens op de mat. Juristen hebben de handen vol aan Via Networks.

Wie kijkt naar de koersgrafiek van het Amerikaanse internetbedrijf Via Networks zal nauwelijks geloven dat beleggers twee jaar geleden ruim honderd keer zoveel voor dit aandeel wilden neertellen.

De koers van het eerste internetfonds op het Damrak, bungelt al maanden rond de euro 1. Bestuursvoorzitter David DOttavio stapte onlangs op. Gedupeerde beleggers startten tal van rechtsprocedures. De vermoedens: misleiding door het bedrijf en manipulatie door de banken bij de toewijzing. De Amsterdamse beurs is gedaagd wegens het toestaan van een oneerlijke markt bij de beursintroductie waardoor beleggers veel te veel betaalden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.